PvdA'er dreigt verhuurdersheffing te blokkeren

PvdA-senator Adri Duivesteijn dreigt nog altijd tegen de verhuurdersheffing voor woningcorporaties te stemmen. Om politieke problemen voor het kabinet te voorkomen oefent de top van de PvdA druk uit op Duivesteijn, meldt de NOS dinsdag.

Duivesteijn, die in het voorjaar ook al kritisch was over de verhuurdersheffing, kan het verschil maken in de Eerste Kamer. Als hij voor stemt, wordt het plan aangenomen. Stemt hij tegen, dan is het van de baan. Daarmee is ook het woonakkoord van tafel dat het kabinet dit voorjaar sloot met D66, ChristenUnie en SGP. De verhuurdersheffing is daar een onderdeel van.

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) is volgens de NOS aan het bemiddelen. Asscher zelf zei dinsdagavond in de wandelgangen van de Tweede Kamer dat hij een paar weken geleden inderdaad met Duivesteijn heeft 'bijgepraat', maar sprak tegen dat het om een bemiddelingspoging ging. Asscher wilde verder niet op de zaak ingaan.

Volgende week praat de PvdA-fractie in de Eerste Kamer over de kwestie. De week daarop staat de plenaire behandeling gepland.


Ron Frezen van de NOS legt het even uit