Bekking schipper van Nederlandse boot Ocean Race

Zeezeiler Bouwe Bekking wordt de schipper van Team Brunel, de Nederlandse deelnemer aan de Volvo Ocean Race. De deelname aan de zeilrace rond de wereld werd dinsdag bekendgemaakt. De 50-jarige Bekking doet voor de zevende keer mee aan de monstertocht. Daarmee evenaart hij het record van meeste deelnames. Al twee keer eerder was hij schipper.

Bekking zette Sailing Holland, dat Brunel als sponsor binnensleepte, samen met Gideon Messink en Gerd Jan Poortman. Messink deed drie keer aan de zeilrace mee en Poortman was in twee edities actief.

Detacheringsbureau Brunel is sponsor van de boot. Het bedrijf was ook sponsor bij de edities van 1997-1998 en 2005-2006. De volgende editie van de Ocean Race start op 4 oktober volgend jaar met een havenrace in de Spaanse stad Alicante. Op 27 juni 2015 wordt de laatste havenrace in finishplaats Göteborg gevaren.

Er zijn nu vier teams bekend voor de race van 2014-2015. Naast Team Brunel zijn dat de vrouwenboot Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing en het Chinese Team Dongfeng. De komende maanden worden meer aanmeldingen verwacht.