PlayStation 4 verkoopt 2,1 miljoen keer

PlayStation 4 is afgelopen maand in Noord-Amerika, Europa en Latijns Amerika uitgebracht en is ondertussen 2,1 miljoen keer verkocht. Dat bevestigt Sony op zijn Europese blog.

In Groot-Brittanië is een nieuwe record gevestigd: er werden een kwart miljoen exemplaren verkocht in 48 uur. Dat alleen al leverde Sony 87 miljoen pond op. Op 15 november kwam de console uit in Noord-Amerika, waar er een miljoen exemplaren over de toonbank vlogen in 24 uur. Andrew House, baas van Sony PlayStation, bevestigt:  "Nu, met de wereldwijde lancering van PlayStation 4 in een totaal van 32 landen over de hele wereld, waaronder Europa en Latijns-Amerika, ben ik trots te kunnen aankondigen dat er meer dan 2,1 miljoen PS4s zijn verkocht."

House volgt met: "Het is een indrukwekkend prestatie en een record voor ons bedrijf en voor onze industrie, en we konden het niet hebben gedaan zonder jullie. Ik wil de PlayStation-fans persoonlijk bedanken, zowel oude als nieuwe, voor jullie vertrouwen. Het beste deel: de PS4-reis is pas begonnen. Naast een ongelooflijke line-up van de PS4-games van de beste ontwikkelaars in de wereld, zullen we doorgaan met waardevolle nieuwe functies en diensten te introduceren voor PS4 in de komende maanden en jaren."

PlayStation 4