Hiddink: nog niets besloten over bondscoachschap

Guus Hiddink heeft nog geen idee of hij na het WK Louis van Gaal opvolgt als bondscoach van het Nederlands elftal. "Er is nog niets concreets aan de hand", zei de 67-jarige trainer, die geldt als een van de voornaamste kandidaten, zondagavond bij het Life After Football Gala aan de website The Post Online.

Hiddink, die zonder werk zit nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Anzji Machatsjkala, zegt voorlopig geen haast te hebben. "Aanstaande zomer, als ik nog wat ga doen, kijk ik dan wel." Van een open sollicitatie is in zijn ogen geen sprake. "Er is niets mis met solliciteren, als je denkt nog te kunnen en te willen werken. Maar in mijn geval is dat nog niet gebeurd."

Zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen stelde vorige week in het AD nog dat Hiddink in de startblokken zou staan. "Guus wil graag, hij is er klaar voor. Als de KNVB belt en een kop koffie komt drinken, verwacht ik dat we er snel uit zijn", zo luidde zijn boodschap.

Als Hiddink niet zelf de nieuwe bondscoach wordt, zijn er in zijn ogen genoeg andere goede kandidaten. "Dat is het mooie van de Nederlandse opleiding." Hij wijst daarbij vooral naar Ajax-trainer Frank de Boer, die zelf heeft aangegeven nog lang niet klaar te zijn voor die klus. "Hij maakt mooie stappen. Dat zie je in zijn ploeg. Dat zijn mooie gereedschappen voor hem om later om ook internationaal Nederland op de kaart te zetten."