Moeder verdrinkt dochtertje (1)

Moederliefde overwint alles, behalve een nieuw neukertje. Een 36–jarige Franse moeder heeft het nodig gevonden om haar 15 maanden oude dochtertje te verzuipen, omdat het kind een sta-in-de-weg was in de relatie met haar nieuwe vriendje.

Beelden van cameratoezicht laten duidelijk zien hoe op negentien november de liefhebbende moeder met haar kindje in de richting van het strand bij Berck sur Mer, een plaats gelegen aan de Noord-Franse kust, wandelt. De volgende dag werd het meisje, dat luisterde naar de naam Adelaide, gevonden, doordrenkt met water en vastgebonden in haar kinderwagen.

Het lukte de forensische dienst om DNA-sporen op de kinderwagen te vinden en een intensief onderzoek leidde naar een appartement in Parijs, waar de moeder woont. Zij is gearresteerd en kan waarschijnlijk uitkijken naar een leven op water en brood.

Haar vriendje heeft ze verteld dat ze het kind aan haar oma heeft overgedragen. Deze zou voor het kind gaan zorgen, zo vertelde Fabienne Kabou haar geliefde beeldhouwer. Oma woont in Senegal en dus zou het kind hun liefdesleven niet meer in de weg staan.

Vrienden en de vader van het kind zijn geschokt. In hun ogen was Fabienne juist een geweldige moeder. Ze snappen niet wat haar tot zo’n daad heeft kunnen brengen.

De rechtbank onderzoekt nog of Fabienne zelf het slachtoffer is geworden van huiselijk of psychologisch geweld van haar huidige partner. Volgens sommige psychologen kan de geboorte van een kind zorgen voor narcistisch en onvolwassen gedrag. Door het kind te dumpen, kan de moeder meer tegemoet komen aan de behoeften van haar nieuwe partner, zo redeneren dezelfde specialisten.

Naar goed Frans gebruik zijn er in in Berck sur Mer duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren.