Rodelaar Geisenberger wint en faalt

Bij de World Cup rodelen in het Duitse Winterberg heeft Natalie Geisenberger voor eigen publiek de zege opgeëist. Later op de dag bij de estafette was ze echter de schlemiel van de dag.

Bij de invididuele wedstrijd voor de vrouwen was Geisenberger direct in de eerste run de snelste, ruim voor haar landgenote Tatjana Hüfner. Geisenberger, winnares van de eerste twee wedstrijden, was ook in de tweede run veruit de snelste en won dus de wedstrijd. Hüfner behield haar tweede plek, voor de derde Duitse, Anke Wischnewski.

In de estafette ging het er heel anders aan toe. Van de eerste favorieten bleken de Italianen de sterksten. Vervolgens was het de beurt aan de Canadezen, die met Alex Gough zeer snel begonnen. Na haar was het de beurt aan Samuel Edney, die de voorsprong uit wist te breiden. Het duo Tristan Walker en Justin Snith vertrok echter ruim een seconde voor Edney het bordje bij de finish aantikte, als teken dat het duo mag vertrekken. Dit betekende automatisch een diskwalificatie voor Canada. Hierdoor leek de weg vrij voor een overwinning van het Duitse team, dat al jaren domineert. Geisenberger ging echter totaal verkeerd van start en viel in de eerste bocht bijna van haar slee. Door haar fout waren de kansen van Duitsland al na minder dan vijf seconden verkeken. Chris Eißler, winnaar bij de mannen, en Tobias Wendl/Tobias Arlt, winnaars bij de dubbels, waren wel sneller dan alle andere mannen en dubbels, maar konden de fout van Geisenberger niet goedmaken. Duitsland werd laatste. Achter Italië ging de tweede plaats naar de Amerikanen, voor Oostenrijk.