[JL] Willem II wint nipt bij hekkensluiter Oss

Willem II is vrijdag naar de derde plek in de Jupiler League geklommen. De Tilburgers wonnen met 1-0 bij hekkensluiter FC Oss dankzij een doelpunt van Dries Wuytens. Willem II heeft nu zeven punten achterstand op koploper FC Dordrecht en staat op gelijke hoogte met nummer twee Sparta Rotterdam. Beide ploegen komen dit weekeinde nog in actie.

De Graafschap haalde in Doetinchem uit tegen FC Emmen: 4-0. Tim Vincken, Jerry van Ewijk (2x) en Robin Pröpper zorgden voor de doelpunten op de Vijverberg. De Graafschap staat nu vijfde met 32 punten, twee minder dan Willem II en Sparta.

Excelsior versloeg Fortuna Sittard met 2-0. Rick Kruys en Lars Veldwijk bezorgden de Rotterdammers de zege. Excelsior neemt met 28 punten de zesde plek in, Fortuna staat veertiende.

Helmond Sport bleef Excelsior dankzij een 3-1 zege op MVV Maastricht bij en heeft evenveel punten. Ferry de Regt (2x) en de Amsterdamse Algerijn Karim Bridji troffen doel voor de Brabanders.

FC Den Bosch won voor de zesde keer dit seizoen door Telstar in Velsen met 3-1 te verslaan. Stijn de Looijer, Erik Quekel en Furhgill Zeldenrust scoorden de goals voor de Bosschenaren. Telstar sloot het duel af met tien man. Daryl van Mieghem werd in de 57e minuut met rood van het veld gestuurd.

Het regent dit seizoen rode kaarten in de Jupiler League. Van Mieghem pakte de 62e van dit seizoen, waar er in de vorige jaargang in totaal zeventig rode kaarten werden uitgedeeld.