Bespotte Chinees vindt 'grappen' Gordon ondoordacht

Xiao Wang vindt de grappen die Gordon ten koste van hem maakte in Holland's Got Talent ondoordacht. Dat laat de zanger, die nog niet eerder reageerde op de ontstane discussie, vrijdag weten aan RTV Noord. Wang, die in de verklaring zijn afkeer uitspreekt van de 'grappen', hoopt dat de zaak met zijn verklaring is afgedaan.

"Ik besteedde in eerste instantie niet veel aandacht aan de precieze woorden van de jury toen ik het op het podium stond, maar voelde wel een soort onbeleefdheid", aldus Wang. "Achteraf moet ik zeggen dat ik een afkeer heb van de 'grappen'. Ik geloof dat je in een multiculturele samenleving, waar mensen worden verondersteld elkaar met respect te behandelen, moet oppassen dat je anderen niet beledigt en dat je goed moet nadenken voor je 'grappen' maakt."

Wat de Groningse promovendus betreft is de zaak nu afgedaan. "Ik heb lang gewacht met het geven van mijn mening in de discussie over commentaar van de juryleden, van wie één in het bijzonder, maar dit is mijn definitieve en enige verklaring. Ik hoop dat de discussie hiermee ten einde is."

In een stuk van het AD zei Wangs hoogleraar vrijdag eerder nog dat de zanger gebukt gaat onder de opmerkingen van Gordon. Gordon noemde dat artikel vervolgens 'olie op het vuur'.