'Open-world Star Wars-game in de maak'

Het lijkt er op dat Electronic Arts werkt aan een Star Wars-game die plaatsvindt in een open wereld. Dat blijkt uit een vacature bij EA Canada. Wellicht wordt de game ontwikkeld in samenwerking met EA Redwood Shores

EA Canada is op zoek naar een animation director voor "a major new next gen open world game". Via Twitter laat een andere medewerker bij EA Canada weten te gaan werken aan een Star Wars-game.

Eerder werd al bekend dat DICE werkt aan een nieuwe Star Wars Battlefront. Verder zou EA Redwood Shores (ook wel bekend als Visceral Games, van de Dead Space-serie) ook een spel rond Star Wars aan het ontwikkelen zijn. Wellicht werken EA Canada en EA Redwood Shores samen aan deze nog niet aangekondigde game.

Gezien de grote hoeveelheid werk dat een open-world game kost om te ontwikkelen is het niet onwaarschijnlijk dat er meerdere studio's tegelijkertijd aan die game werken. Verder leken de vacatures voor beide studio's erg veel op elkaar en was een van de eisen uit de animation director-vacature het moeten kunnen werken op verschillende locaties.

Zit jij te wachten op een open-world Star Wars-game?