Ecclestone mogelijk opnieuw voor rechter gedaagd

Aan het tijdperk Bernie Ecclestone lijkt in de Formule 1 zo langzamerhand een einde te gaan komen. De 83-jarige Brit werd in München en Londen al voor de rechter gesleept vanwege de verkoop van de aandelen van de sport en nu dreigt een derde partij hem aan te klagen, zo meldt de BBC.

Alles draait om de overdracht van de aandelen van BayernLB aan CVC Capital Partners in 2006. Bankier Gerhard Gribkowsky moest dit vanuit BayernLB begeleiden en hij koos ervoor om niet met de hoogste bieder maar met CVC in zee te gaan. De Duitser is inmiddels veroordeeld voor corruptie.

Ecclestone betaalde Gribkowsky een bedrag van 44 miljoen dollar. Naar eigen zeggen werd hij afgeperst door de bankier, maar het lijkt sterk op omkoping, zodat de Brit aan het roer kon blijven in de Formule 1. Daarom is hij door de Duitse justitie aangeklaagd en sleepte het Duitse bedrijf Constantin Medien hem voor het gerecht omdat het door de deal met CVC 140 miljoen dollar misgelopen zou zijn. BayernLB heeft in Londen bij de rechtbank nu documenten opgevraagd. Vorig jaar heeft de bank Ecclestone al een brief gestuurd waarin het 400 miljoen dollar schadevergoeding eiste.