'Xiao Wang vond grappen Gordon onprettig'

Xiao Wang gaat gebukt onder de grappen die Gordon maakte in Holland's Got Talent. Dat zegt hoogleraar Wilfred Dolfsma, die Wangs promotie begeleidt, in het AD.

RTL zei na het incident dat Wang de grappen van jurylid Gordon helemaal niet erg vond. "Juist het feit dat RTL hem deze woorden in de mond legt, zit hem dwars", aldus Dolfsma. Volgens de hoogleraar wacht Wang met het geven van zijn mening over de zaak omdat hij voor deelname aan de talentenjacht een contract heeft ondertekend. "Hij is bang dat hij geen reactie mag geven over het incident en dat hij zijn zangtalent nooit in andere shows mag laten zien."

Hoewel RTL aan het AD laat weten dat Wang zijn hart mag luchten, winnen Dolfsma en Wang eerst juridisch advies in. "RTL kan wel zeggen dat alles mag, maar dat willen we zeker weten." Wang verwacht binnen een paar dagen persoonlijk met een statement te komen. "En dan hoop ik dat het daarmee gedaan is", aldus de zanger.

De opmerkingen van Gordon in de uitzending van Holland's Got Talent van 16 november werden fel bekritiseerd in binnen- en buitenland. Het Meldpunt Discriminatie in Amsterdam diende een klacht in tegen RTL. "Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?", zei Gordon onder meer tegen Wang.