Makers kerstfilm pakken kinderarmoede aan

De makers van de Nederlandse familiefilm Finn willen kinderarmoede in Nederland terugdringen. Via het initiatief Kinderen van de Rekening worden cadeautjes verzameld om kinderen die onder de armoedegrens leven een leuke Kerst te bezorgen.

Finn van Frans Weisz en met Daan Schuurmans, Jan Decleir en Hanna Verboom vertelt het verhaal van de 9-jarige Finn, die ervan droomt om viool te spelen. Een op de negen kinderen in Nederland dromen van minder plezierige dingen, waarmee ze zich als kind eigenlijk niet bezig horen te houden, zoals een warm huis of gezond eten.

Aan alle genodigden van de première van Finn is gevraagd een cadeautje mee te nemen, laat filmdistributeur A-Film Benelux weten. Alle presentjes worden ter plekke verzameld en overhandigd aan de stichting Kinderen van de Voedselbank, de initiatiefnemer. Die zorgt ervoor dat de cadeautjes bij de juiste kinderen terechtkomen.

Daarnaast lanceert Kinderen van de Rekening in december een website waarop via crowdfunding geld kan worden ingezameld om kinderwensen in vervulling te laten gaan. Dit zijn vaak kleine, simpel te vervullen wensen. Zo wil de 12-jarige Fleur heel graag een keer naar een pretpark en droomt de 8-jarige Yanairo al jarenlang van een echt trainingspak.

Finn draait vanaf 11 december in de bioscoop.


Makers kerstfilm pakken kinderarmoede aan (Foto: Novum)