Gordon vindt klacht Meldpunt Discriminatie absurd

Gordon vindt het absurd dat het Meldpunt Discriminatie in Amsterdam een klacht tegen RTL heeft ingediend vanwege een grap die hij maakte in het tv-programma Holland's Got Talent. "Dat gaat toch nergens over", zei de zanger donderdag in de radioshow van Giel Beelen.

Het meldpunt kreeg dertien klachten over de opmerkingen van Gordon en stuurde RTL een brief met het verzoek excuses te maken. De zender heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

De 46-jarige zanger vindt dat te overdreven is gereageerd op iets wat was bedoeld als grap. "Ik ben verre van racistisch", legt Gordon uit. "Ik zit daar met een functie als entertainer. Er worden honderd grappen gemaakt en sommige zijn niet zo leuk", legt hij uit. Volgens hem moet je in Nederland overal grappen over kunnen maken. "Iedereen kan hier vrij zeggen wat hij wil."

Het jurylid zei in de uitzending van 16 november tegen een Aziatische kandidaat onder meer: 'Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?' Deze uitspraak leidde tot veel ophef in binnen- en buitenland.