Ontslag docent Uden om seksfilmpje

Een docent van het Udens College in Uden is woensdag ontslagen omdat een aantal leerlingen bij hem in het lokaal een seksfilmpje had gezien. Het verschil in inzicht over de ernst van de situatie was zo groot dat beide partijen hebben besloten uit elkaar te gaan, zo laat de directie woensdag weten.

"In korte tijd is er zoveel schade aangericht aan het vertrouwen tussen de school als werkgever en de docent als werknemer, dat beide partijen niet meer zien hoe dit nog goed kan komen", stelt bestuurder Wiel Sporken in een verklaring. "Wie zien geen andere mogelijkheid dan de beëindiging van het dienstverband.''

De man werd vorige week al op non-actief gesteld toen duidelijk werd wat er was gebeurd. De directie had tijd nodig om de kwestie te onderzoeken en zich te beraden over de consequenties.

Leerlingen voerden in de afgelopen week actie om de directie ervan te overtuigen dat de docent moet aanblijven. In de verklaring van de school zegt hij waardering te hebben voor de scholieren die het voor hem hebben opgenomen.

De docent had een link naar een filmpje opgestuurd gekregen en dat opende hij toen er nog leeringen in het lokaal aanwezig waren. In eerste instantie leek het filmpje betrekkelijk onschuldig, maar toen er plotseling een vagina in beeld kwam, bleek dat toch niet het geval te zijn. De docent reageerde geschrokken en klikte het filmpje weg.

Het bewuste filmpje is te vinden door te googelen naar 'vagina in neck'. Voor wie werkzaam is in het onderwijs: NSFW! (Voor alle anderen trouwens ook niet)