Storing bij publieke zenders verholpen

Door een technische storing zijn er problemen met de uitzendingen op de publieke zenders. Op Nederland 3 haperde de uitzending en bevroor het beeld kort, op Nederland 1 viel het beeld even weg en was korte tijd de tekst te lezen dat er sprake was van een technische storing.

Een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep laat weten dat de problemen vermoedelijk zitten in de apparatuur in Hilversum. Wat er precies aan scheelt wordt nog uitgezocht.

De eerste problemen met de uitzendingen deden zich rond 19.30 uur voor. Even na 20.00 uur was op Nederland 1 het NOS Journaal weer te zien, maar de uitzending van De Wereld Draait Door op Nederland 3 haperde vervolgens nog wel weer wat.

Update 01.12
De technische storing die voor problemen zorgde op de publieke televisiezenders is verholpen. Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De problemen begonnen omstreeks 19.30 uur en waren even na 22.00 uur verholpen. Met de publieke radiozenders was niets aan de hand.

De storing ontstond doordat een computer die ervoor zorgt dat alle beelden worden gesynchroniseerd kapot ging. Bij bijvoorbeeld De Wereld Draait Door was vervolgens sprake van haperingen.

Ook ontbraken reclameblokken, ondertitelingen en logo's. Voorafgaand aan het NOS Journaal van 20.00 uur op Nederland 1 was enige tijd alleen een tekst te lezen waarop stond dat sprake was van een technische storing. Volgens de zegsvrouw had op dat moment een reclameblok moeten worden uitgezonden.

Al snel was volgens de woordvoerder echter een verbinding buiten de kapotte computer om gelegd, waardoor uitzendingen wel normaal door konden gaan. De reclameblokken en logo's ontbraken nog wat langer. Her en der haperde het ook nog wat, de laatste maal rond de aftrap van het duel van Ajax tegen Barcelona op Nederland 3 rond 20.45 uur.