Gratis game voor eigenaren defecte Xbox One

Gamers die een defecte Xbox One gekocht hebben krijgen van Microsoft een gratis game als compensatie voor het ongemak, zo laten medewerkers van Xbox support weten. Een onbekend aantal consoles heeft last van een defecte blu-raylezer.

Volgens mails die Polygon in handen heeft, krijgen de pechvogels met een kapotte Xbox One de keuze uit één van vier games: Dead Rising 3, Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome of Zoo Tycoon. Deze games kunnen dan via het Xbox Live-netwerk gedownload worden, zodat mensen die te kampen hebben met een niet-werkende blu-raylezer de game alsnog kunnen spelen.

"Terwijl een vervangende console onderweg is, willen we er voor zorgen dat deze klanten kunnen blijven spelen," zo laat een woordvoerder van Microsoft weten. "We zullen deze klanten voorzien van een gratis digitale download van een van de lanceertitels uitgegeven door Microsoft Studios."

Na de release van de console in een select aantal landen afgelopen vrijdag liet Microsoft al weten dat ze hun klanten die te maken hadden met hardwareproblemen zouden helpen. Microsoft zei overigens dat de problemen "een zeer klein aantal spelers heeft getroffen."