Clark en Moss pakken laatste tickets PDC WK Darts

Darters Matt Clark en Ian Moss zijn de laatste twee spelers die zich gekwalificeerd hebben voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. Beide spelers waren de beste van de 116 darters die meededen aan het kwalificatietoernooi in Barnsley. 

Clark won het kwalificatietoernooi door in de finale Moss met 5-0 te verslaan. Clark zal direct instromen in de eerste ronde, Moss zal nog een voorronde moeten spelen. Voor Superman wordt het zijn zesde deelname aan het PDC WK. In 2006 haalde Clark de tweede ronde, de andere keren vloog hij er in de eerste ronde uit. Voor de vijftigjarige Moss wordt het zijn eerste grote darttoernooi op TV. 

Aan het kwalificatietoernooi deden twee Nederlanders mee. Roland Scholten en Ryan De Vreede strandden beiden in de tweede ronde. Ook andere bekende darters deden mee aan het kwalificatietoernooi. Peter Manley, Kirk Shepherd, Andy Jenkins, Barrie Bates, Colin Osborne en James Hubbard hebben het allen niet gered. 

Het WK is van 13 december tot en met 1 januari in het Alexandra Palace te Londen. Er doen in totaal zes Nederlanders mee. De loting heeft plaats op 2 december.