Struiken langs A325 na fataal ongeval met 5-jarige

Langs de A325 in Arnhem-Zuid worden struiken geplaatst na het ongeval eind oktober waarbij een 5-jarig jongetje uit Arnhem omkwam. Dat heeft de gemeente Arnhem maandag besloten, ondanks dat er volgens de gemeente geen 'verkeerstechnische redenen' zijn om maatregelen te nemen.

Het slachtoffertje was samen met zijn moeder de hond aan het uitlaten. Het dier ontsnapte echter en het kind rende achter de hond aan. De hond rende via een dijkje en een groenstrook de rijbaan van de A325 op, gevolgd door het kind. De 5-jarige jongen werd daar geschept door een passerende auto.

De politie meldt maandag dat de omstandigheden op dat moment niet gunstig waren. Het was donker en er was veel verkeer op de weg. De automobilist was volledig verrast en heeft het ongeval niet kunnen voorkomen. Het kind bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.

De gemeente stelt maandag dat op de plek van het ongeval zich niet eerder ongelukken met voetgangers hebben voorgedaan. "Er zijn zelfs geen situaties bekend waarbij mensen dicht langs de snelweg liepen." Ook heeft de gemeente niets kunnen achterhalen over aangereden honden.

De inrichting zoals die langs de A325 komt volgens de gemeente op meer plaatsen in Nederland voor langs snelwegen en provinciale wegen. "Bovendien zijn ook vele 50-kilometerwegen levensgevaarlijk, wanneer een kind in het donker plotseling de weg op rent", aldus de gemeente.

Wethouder Martijn Leisink stelt dat de politieke en maatschappelijke discussie over de zaak aanhoudt. "Bij zo'n tragisch ongeval wil ik niet dat dit maandenlang de gemoederen blijft bezig houden." Daarom heeft hij besloten tot het plaatsen van de struiken, waardoor het veel lastiger moet worden plotseling de weg op te schieten.