De Boer ziet dit keer meer kans tegen Barcelona

Frank de Boer denkt dat Ajax dinsdag tegen FC Barcelona meer kans op een goed resultaat maakt dan tijdens de eerste wedstrijd in Spanje. "Ik denk dat we nu beter in vorm zijn", liet de trainer een dag voor Champions League-ontmoeting in Amsterdam weten. "Dat heeft met zelfvertrouwen te maken en het geloof in elkaar."

"Ik denk dat iedereen het gevoel heeft dat we moeilijk te verslaan zijn", vertelde De Boer, die zijn ploeg in Camp Nou nog met 4-0 zag verliezen. "Qua voetbal en spelopvatting maken we minder fouten. Daarnaast staan we beter in de omschakeling. Dat is een groot verschil ten opzichte van die periode."

De coach van de Amsterdammers verwacht een aantrekkelijke wedstrijd. "Het zijn twee teams die aanvallend willen spelen, dus ik denk dat het een feest wordt. Ik hoop dat wij het beste uit onszelf kunnen halen. We zullen in de laatste fases de juiste keuze moeten maken. Dat hebben we in Camp Nou niet gedaan."

De Nederlandse kampioen kan weer beschikken over Lerin Duarte, die na zeven weken terugkeert in de selectie. De middenvelder is hersteld van een enkelblessure, maar of hij in de basis begint, wilde De Boer niet zeggen. Ook de invulling van de spitspositie, liet de coach nog in het midden. Voor die plek ziet hij Danny Hoesen, Davy Klaassen en Lasse Schöne als opties.

Ajax kan tegen Barcelona nog geen beroep doen op op Kolbeinn Sigthorsson (enkelblessure), Siem de Jong (hamstring), Bojan Krkic (hamstring) en Ruben Ligeon (teen).

Bij Barcelona ontbreekt onder anderen Lionel Messi. "Natuurlijk is het een aderlating voor ze, omdat hij naast zijn doelpunten ook veel assists geeft", zei De Boer over de Argentijn. "Maar ze hebben zo veel goede spelers."