Ontslag turncoach Wevers in Almelo

Vincent Wevers is ontslagen als turncoach bij Bosan TON Almelo. Het bestuur van Topturnen Oost Nederland noemt een vertrouwensbreuk als reden voor het ontslag. Wevers was kritisch over de professionalisering van TON en gaat er vanuit dat hij daarvoor bestraft is. 

Wevers was tien jaar actief bij de organisatie waar zijn dochters Lieke en Sanne, Wyomi Masela en Yvette Moshage trainden. Wevers, die de vaste begeleiding was tijdens EK's en WK's, spreekt van een teleurstelling. "Sinds 1992 heb ik me samen met Gemma Tenniglo met hart en ziel ingezet om topturnen in Oost-Nederland op de kaart te zetten en op een professionele manier vorm en inhoud te geven."

De 51-jarige turncoach boekte veel succes en zag een nieuwe grote turnhal in Almelo gebouwd worden. "Om in de komende jaren deze toonaangevende rol te kunnen blijven spelen, heb ik mijn bezorgdheid geuit en erop aangedrongen om ook de bestuurlijke organisatie, die nu uit twee personen bestaat, te helpen 'professionaliseren'. Dat is me blijkbaar niet in dank afgenomen", vertelde Wevers vandaag. Wevers wil graag zijn kennis en vaardigheden blijven inzetten voor het vrouwenturnen In Nederland. Zijn dochters gaan nadenken over hun turntoekomst.