Van der Garde had op een leuker slot gehoopt

Giedo van der Garde sloot gisteren zijn eerste volledige Formule 1-seizoen af met een achttiende plaats in de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander zag daarmee zijn team Caterham op de laatste plaats eindigen in de constructeursstand.

"Mijn start was goed, maar ik moest kortstondig van het gas af om één van de Force India's te ontwijken", blikte de Nederlander na de race terug. "Zodoende kon Bianchi voorbij komen. Enkele ronden later kon ik echter weer van hem wegrijden en het gat vergroten tot een seconde of zeven."

In het restant van de race moest hij Bianchi na een drive through penalty weer voorlaten en eindigde dus op de achttiende plaats. Van der Garde, die nog een stoeltje zoekt voor het volgende seizoen, had op een leuker seizoenslot gehoopt.

"Dit is uiteraard niet de manier waarop je een seizoen wilt besluiten, maar over de hele breedte heb ik veel geleerd. We hebben hoogtepunten gekend, maar ook dieptepunten. Ik heb mogen werken met een groep fijne mensen die de sport net als ik met passie en toewijding benaderen."