Man opgegeten door hondjes

Een man in de Brusselse gemeente Anderlecht die op gruwelijke wijze vermoord leek te zijn, is vermoedelijk na een natuurlijke dood te zijn gestorven gedeeltelijk opgegeten door zijn vier honden. Dat is volgens de Belgische krant La Dernière Heure uit onderzoek gebleken.

De 67-jarige Jacques B. woonde sinds de dood van zijn vrouw twee jaar geleden alleen in een huis dat hij van zijn moeder had geërfd. Met het huis had de moeder hem ook vier hondjes nagelaten.

Een buurman waarschuwde de politie omdat hij B. al ruim een maand niet meer had gezien. De politie ging binnen en vond het zwaar gehavende lijk van de man. Aanvankelijk werd gedacht aan een misdrijf, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de man ongeveer drie weken geleden een natuurlijke dood is gestorven, zei een politiewoordvoerster tegen de krant. De honden zijn daarna van het lichaam gaan eten; hoofd, armen en benen werden tot op het bot afgekloven.

De honden zijn overgebracht naar een asiel in Brussel, waar ze vermoedelijk een spuitje zullen krijgen.

De politie deed vorige week vrijdag in Anderlecht nog een gruwelijke ontdekking. Een 69-jarige vrouw had het lijk van haar man, die waarschijnlijk een natuurlijke dood was gestorven, bijna een jaar lang in haar appartement liggen. De vrouw werd uit haar huis gezet omdat de huur al bijna een jaar niet was voldaan.