Liam Hemsworth 'gelukkiger dan ooit'

Liam Hemsworth voelt zich de laatste tijd beter dan ooit. "Ik vergat jarenlang in het hier en nu te leven en te genieten", vertelt de Australische acteur, die van 2009 tot afgelopen september een relatie had met Miley Cyrus.

De 23-jarige Hemsworth zegt dat zijn collega Jennifer Lawrence, met wie hij samen in The Hunger Games-films speelt, een goede invloed op hem heeft. "Ze is heel eerlijk en lacht de hele dag door. Daardoor word ik gedwongen om meer aanwezig te zijn. Ik ben veel gelukkiger."

De acteur verhuisde op 18-jarige leeftijd van Australië naar Los Angeles voor zijn acteercarrière. Hemsworth moest de eerste jaren erg wennen aan het wonen in een vreemde stad. "Ik heb de afgelopen vijf jaar heel veel geleerd. In het begin was het zwaar en eng, maar ik moest dat zelf ondervinden."

Zijn breuk met Cyrus kreeg veel aandacht in de media. De acteur trekt zich daar weinig van aan. "Ik probeer altijd in mijn achterhoofd te houden wat de waarheid is en dat is het enige wat belangrijk is", legt hij uit. "Ik weet dat ik een goed mens ben. Ik voel me de laatste tijd meer gefocust en sta meer met beide benen op de grond."

Hemsworth zegt dat zijn nieuwe levensinstelling ook komt doordat hij veel leest en sport. "Ik surf al sinds mijn jeugd en het is een goede manier om even te ontsnappen." Ook vindt de acteur het ontspannend om te kickboksen. "Maar ik vecht niet met mensen. Het is ontladend om een halfuur tekeer te gaan tegen een boksbal."