Rotterdam onderzoekt onopgemerkte dood vrouw

De gemeente Rotterdam gaat bekijken hoe de dood van een inwoonster van de stad tien jaar lang onopgemerkt kon blijven. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. "Het is natuurlijk vooral een maatschappelijk probleem", legt hij uit. "Maar er zijn ook instanties die haar dood hadden kunnen opmerken."

Het Rotterdamse college heeft opdracht gegeven op een rijtje te zetten welke instanties en bedrijven de afgelopen tien jaar bij de vrouw betrokken zijn geweest en haar dood hadden kunnen constateren. Daarbij valt te denken aan energiebedrijven, pensioenfondsen en de bank.

De gemeente verzorgt de uitvaart van de eenzame vrouw, die donderdag dood in haar huis werd gevonden. De Rotterdamse stierf zo'n tien jaar geleden op 74-jarige leeftijd een natuurlijke dood. Rotterdam zoekt naar familieleden van de vrouw.

De vrouw werd gevonden door bouwvakkers die in de straat bezig waren en geen gehoor kregen toen ze bij de woning aanbelden. De vrouw woonde aan de Jan Porcellisstraat in de Rotterdamse wijk Middelland. De buurvrouw van de vrouw zei tegen Radio Rijnmond dat ze dacht dat de vrouw bij haar dochter was ingetrokken en het huis had aangehouden.