Doden bij instorting supermarkt Letland

Drie mensen zijn in de Letlandse hoofdstad Riga omgekomen toen het dak van een supermarkt grotendeels instortte. Een brandweerman werd het vierde slachtoffer toen nog een deel van het dak later op reddingswerkers viel. Zeker dertig mensen raakten gewond, aldus de nooddiensten. Van hen liggen er 22 in ziekenhuizen, sommigen met ernstige verwondingen.

Het is onduidelijk of er nog mensen onder het puin vastzitten. De winkel staat in een dichtbevolkt deel van Riga. Daarnaast stortte het dak in rond 18.00 uur, tijdens de drukte aan het einde van de werkdag. De brandweer is massaal uitgerukt om naar overlevenden te zoeken. Daarbij worden ook honden ingezet.

Volgens een woordvoerster van de reddingswerkers is het nog onduidelijk waarom het dak grotendeels instortte. Ooggetuigen zeiden echter tegen lokale media een explosie te hebben gehoord voordat het dak ineenzeeg. Er zijn echter ook berichten dat er werd gewerkt om een grote tuin op het dak aan te leggen, inclusief planten en bomen. De woordvoerster bevestigde dat er werd gebouwd en dat daarbij grote hoeveelheden aarde werden gebruikt.