Erica Terpstra liever op reis dan op dieet

Erica Terpstra vindt het leuker om op reis te zijn dan om te letten op haar gewicht. "Als ik echt wil afvallen moet ik mij daarop focussen. Maar ik focus me liever op reizen", zegt de voormalig zwemster en oud-politica donderdag in De Telegraaf.

Terpstra viel in het verleden dertig kilo af na een drastisch dieet. Inmiddels is ze weer acht kilo aangekomen. "Ik krijg meteen weer reacties als 'er zit weer wat bij, hè?' of 'u zou dat dieet eens moeten proberen'", legt ze uit. Toch kan Erica er wel tegen. "Het is lief bedoeld, maar als ik op reis ben is een dieet niet vol te houden."

Terpstra is vanaf vrijdagavond weer te zien in het derde seizoen van Erica op Reis. Tijdens het reizen eet Erica wat de pot schaft. "Soms is iets niet lekker, maar dan slik ik het toch door. Ik ben gezegend met een sterke maag", zegt de 70-jarige presentatrice.

In het vorige seizoen van haar reisprogramma voorspelde een goeroe dat Erica een nieuwe liefde zou vinden. Dit is echter nog niet gebeurd. "Ik geloof ook niet dat ik daar tijd voor heb, dat hoofdstuk is afgesloten", legt ze uit. Erica mist het niet. "Mijn leven is zo vol en ik ontvang zo veel liefde en warmte. Ik kom niets tekort, echt niet."