Cricketers winnen ook van Nepal

De Nederlandse cricketploeg heeft zijn vierde zege geboekt in de kwalificatie voor het WK Twenty20. Nepal werd woensdag in de Verenigde Arabische Emiraten met vijf wickets verslagen. De Aziaten waren in twintig overs tot 107 runs gekomen. Nederland had dat aantal 22 ballen voor het einde van zijn innings verbeterd: 110. Ben Cooper sloeg de beslissende zes.

De Nepalezen werden aanvankelijk door de bowlers van Oranje goed in bedwang gehouden. Gyanendra Malla en Binod Bandhari voerden met respectievelijk 44 en 29 runs de score nog wel op, maar de score bleef met 107 runs bescheiden. Mudassar Bukhari pakte namens Nederland drie van de zes wickets, Ahsan Malik tekende voor twee.

Nederland zat vervolgens in zijn innings al direct op een hogere run rate, waardoor het een kwestie van tijd werd dat het Nepalese totaal eraan ging. Onderweg gingen vijf Nederlanders uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Stephan Myburgh was opnieuw de beste batsman aan Nederlandse zijde. Hij kwam tot 31 runs.

Nederland en Afghanistan voeren nu poule B aan. Beide landen verloren nog maar een wedstrijd. Nederland speelde echter al vijf duels, Afghanistan slechts vier. Oranje speelt nog tegen Kenia en Schotland. De winnaar van de poule plaatst zich voor het WK Twenty20 in maart in Bangladesh. De nummers twee tot en met vijf strijden in een tussenronde om een ticket.