Regisseur vindt Yolanthe helemaal geen diva

Regisseur Steven de Jong vindt Yolanthe Sneijder-Cabau juist geen divatrekjes hebben. De actrice en presentatrice wordt in de media soms afgeschilderd als moeilijk en veeleisend, maar daar heeft de regisseur nooit iets van gemerkt. "Ze was heel erg van aanpakken en juist niet ingewikkeld", zegt De Jong woensdag tegen Novum Nieuws.

Yolanthe speelt een rol als rechercheur in De Jongs nieuwe film Stuk!, naar de bestseller van Judith Visser. Centraal staat een tienermeisje dat extreem wordt gepest op school en daardoor langzaam ontspoort en zelfs suïcidaal wordt.

De eerste opnames moeten nog beginnen, maar De Jong en Yolanthe hebben wel vaker samengewerkt. "Ik heb haar al voor enkele filmrollen gevraagd en ze is meermaals langsgekomen bij castings, maar het is er nooit van gekomen", legt De Jong uit. "Nu zag ik mijn kans schoon."

"Ik vind Yolanthe een prima actrice", gaat De Jong verder. "Daarnaast wilde ik juist spelen met de beeldvorming rond haar in de media. Daar hield ik me ook aan vast voordat ik haar echt ontmoette."

Yolanthe speelt een jonge, onervaren rechercheur die wordt begeleid door een norse, door de wol geverfde speurder, gespeeld door de Friese acteur Rense Westra. "Rense heeft natuurlijk al een strenge kop", lacht De Jong. "Dat vormt een mooi contrast met die frivole Yolanthe."

De opnames van Stuk! beginnen vrijdagochtend in Rotterdam. Daarna worden onder meer ook Sneek en het dorp Morra aangedaan.


Regisseur vindt Yolanthe helemaal geen diva (Foto: Novum)