Duitse vrouw inderdaad moeder Roermondse vondeling

Een Duitse vrouw die zich meldde als de moeder van een jongetje dat in Roermond te vondeling was gelegd, kan het kind inderdaad haar zoon noemen. Dat blijkt uit dna-onderzoek, meldt de Limburgse omroep L1.

Het huilende jongetje werd in juni gevonden in een plantsoen in de Roermondse wijk Maasniel. Hij werd ondergebracht in een Limburgs pleeggezin. Vorige maand bleek dat het jongetje een zus heeft. Zij was in oktober 2011 te vondeling gelegd op een parkeerplaats bij de A1 in het Duitse Hürth, een kleine honderd kilometer van Roermond.

Volgens de Duitse sensatiekrant Bild staat nog niet vast of de 25-jarige moeder wordt vervolgd. Justitie beraadt zich daar nog op en wijst er in de krant op dat sprake is van verzachtende omstandigheden. Zo waren de baby's allebei in dekens gewikkeld en heeft hun leven geen gevaar gelopen.

Voor het te vondeling leggen van kinderen kan in Duitsland tot tien jaar cel worden opgelegd. De moeder is niet aangehouden omdat ze een vaste woonplaats en werk heeft. Daarom zou geen vluchtgevaar bestaan.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie was niet direct bereikbaar voor een toelichting.