Faillissement Free Record Shop België aangevraagd

De Free Record Shop in België heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft de entertainmentwinkelketen dinsdag bekendgemaakt. Oorzaak is de gebrekkige voorraad van de 68 Belgische vestigingen.

Free Record Shop hoopt een doorstart te kunnen maken, zodat zo veel mogelijk van de 230 medewerkers hun baan kunnen behouden. De medewerkers, ondernemingsraad, vakbonden en leveranciers zijn dinsdag op de hoogte gebracht van de faillissementsaanvraag.

De Belgische vestigingen van Free Record Shop werden deze zomer overgenomen door investeringsmaatschappij Procures en oprichter Hans Breukhoven. Een deel van de Nederlandse vestigingen, die in mei failliet werden verklaard, werd ook overgenomen. De Nederlandse vestigingen zijn niet betrokken bij de huidige faillissementsaanvraag.

Het bestuur van Procures klaagde vorige week al over de aanhoudend lege schappen van de winkels. De entertainmentindustrie bleek niet langer bereid om cd's en dvd's op krediet te leveren. Vooral in België zorgt dat voor slechte resultaten.

Procures onderhandelt momenteel met het Britse Hilco, dat eerder branchegenoot HMV in Canada en Groot-Brittannië wist te reden. De Britten zouden bereid zijn om de winkelvoorraden aan te vullen. Volgens Het Financieele Dagblad zou zelfs gesproken worden over een meerderheidsbelang van Hilco in de Belgische tak.