Dumb and Dumber To over jaar in bioscoop

De langverwachte komedie Dumb and Dumber To met Jim Carrey en Jeff Daniels heeft een premièredatum. De film verschijnt op 14 november in de Amerikaanse bioscopen. Dat laat producent Universal Pictures weten, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De Nederlandse release volgt waarschijnlijk niet veel later.

De premièredatum is drie weken voor het twintigjarige jubileum van Dumb & Dumber uit 1994. Die film, met een budget van zeventien miljoen dollar, bracht totaal onverwacht wereldwijd ruim 247 miljoen dollar op en maakte van Carrey en Daniels wereldbekende acteurs.

Een vervolg werd dan ook vrijwel meteen aangekondigd, maar om verschillende redenen steeds weer afgeblazen. De strubbelingen duurden tot juni van dit jaar, toen filmmaatschappij Warner Bros zich terugtrok. Ruim een week later maakten producenten Bob en Peter Farrelly bekend nieuwe investeerders te hebben gevonden in Universal en Red Granite Pictures.

Over de plot is nog weinig bekend. De twee vrienden gaan op zoek naar een nierdonor voor een onecht kind van het personage van Daniels.


Dumb and Dumber To over jaar in bioscoop (Foto: Novum)