It's a Wonderful Life (1946) krijgt vervolg

Star Partners en Hummingbird Prods. werken samen aan een vervolg op Frank Capras film It's a Wonderful Life uit 1946. De film moet It's a Wonderful Life: The Rest of the Story gaan heten en eind 2015 in de bioscoop verschijnen. Dat schrijft filmtijdschrift Variety.

Karolyn Grimes, die in de originele film één van de kinderen van George Bailey (James Stewart) speelde, zal naar verluidt terugkeren voor haar eerste filmrol sinds 1952. Ditmaal is ze te zien als engel die de minder sympathieke kleinzoon van Bailey toont hoeveel beter de wereld er uit had gezien als hij nooit had bestaan.

Het scenario voor de nieuwe film is geschreven door Bob Farnsworth en Martha Bolton. "Het plot van de nieuwe film zal veel gemeen hebben met het gedachtegoed van het origineel. Ieders leven is belangrijk zolang je vrienden hebt", aldus Farnsworth.

Ook actrice Grimes is overtuigd dat de nieuwe film het origineel eer aan zal doen: "Ik heb in de loop der jaren zo'n 20 verschillende scenario's gelezen voor een mogelijk vervolg op It's a Wonderful Life, maar daar zaten geen goede tussen. Die van Farnsworth en Bolton is schitterend en ik wilde er gelijk deel van uitmaken."

De rest van de cast is nog onbekend. De producenten zijn wel in gesprek met Jimmy Hawkins en Carol Coombs, die respectievelijk de rollen van Tommy Bailey en Janie Bailey speelden in de originele film.

Ook zijn er naar verluidt al gesprekken met kandidaten voor de regie. Het budget van de film zal tussen de 25 en 35 miljoen dollar liggen. Er zal veel worden opgenomen in Louisiana.

It's a wonderful life