Sinterklaasaanbiedingen speelgoedwinkels vaak nep

De online sinterklaasaanbiedingen van enkele grote speelgoedwinkels zijn in veel gevallen nep. Dat stelt de Consumentenbond maandag na het vergelijken van prijzen in juli en november. Bij veel producten bleek de aanbieding in november dezelfde prijs te hebben als vier maanden daarvoor. In sommige gevallen kostte speelgoed zelfs meer dan in juli.

Een Legotrein van Intertoys werd in november bijvoorbeeld afgeprijsd, van 124,99 naar 114,99 euro. In juli kostte diezelfde trein echter nog 99,99 euro. Naast Intertoys kwamen ook Blokker, Bol.com, Bart Smit, ToysXL en Wehkamp geregeld met dergelijke 'nepaanbiedingen'. De consumentenbond stuurt hen daarom een roede plus een waarschuwing van Sinterklaas.

Intertoys bleek in zijn speelgoedgids in zeventien van de twintig gevallen een aanbieding te doen die niet goedkoper was. In de reclamefolders van Bart Smit en Blokker stonden tien aanbiedingen, waarvan er respectievelijk zeven en acht 'nep' waren. Van de onderzochte bedrijven deed alleen V&D volgens de Consumentenbond aanbiedingen die daadwerkelijk voordeliger zijn. De keten krijgt daarom een gedicht en een surprise vol zoetigheid.