Actiedag voor Filipijnen van start

Om 06.00 uur is de nationale actiedag voor de Filipijnen van start gegaan. Tot 18.00 uur maakt Radio 2 de uitzending van de Nationale Actiedag 'Help de Filipijnen’ vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De hele dag treden Nederlandse artiesten op, onder andere Niels Geusebroek, Handsome Poets, Guus Meeuwis, Roel van Velzen en Bo Saris.

Verder besteden reguliere radio- en tv-programma's aandacht aan de gevolgen van Haiyan. De speciale dag wordt tussen 22.30 uur en middernacht afgesloten met een tv-programma dat wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland. De uitzending is te zien op Nederland 1, RTL 4 en SBS6.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is maandag van 6 uur in de ochtend tot middernacht het actiecentrum van de nationale actiedag voor de Filipijnen. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), André Kuipers, Ivo Niehe, Marco Borsato en nog veel meer prominente Nederlanders zetten zich maandag 18 november in om via giro 555 geld in te zamelen.

Om te doneren aan giro555 voor de nationale actie 'Help de Filipijnen' kun je bellen met 0800-1112, naar de website www.giro555.nl gaan , of gewoon geld overmaken naar girorekeningnummer 555.