PS4 verkoopt miljoen stuks in 24 uur

Vandaag maakte PlayStation-baas Shuhei Yoshida bekend dat de PlayStation 4 meer dan 1 miljoen keer over de toonbank is gegaan binnen 24 uur na de Amerikaanse launch van de console, waarmee het de grootste console launch ooit is.

Met die 1 miljoen streeft het alle andere console launches ruim voorbij, met op de tweede plaats de DreamCast met 225,000 stuks in 24 uur. Ook de legendarische PlayStation 2-launch, en die van de Xbox 360 en PlayStation 3 werden ruim voorbijgestreefd. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat deze launches geplaagd werden door tekorten in allerlei markten, waardoor er niet genoeg voorraad was om aan de grote vraag te voldoen.

Niettemin beleeft de PlayStation 4 een goede start van zijn leven, en neemt de console alvast een ruime voorsprong op concurrent Xbox One, die volgende week vrijdag uitkomt in 13 regio's. Het duurt echter nog tot begin volgend jaar voordat de Xbox in ons kikkerlandje beschikbaar is, terwijl de PlayStation 4 hier vanaf 29 november dit jaar in de winkels ligt.