Angelina Jolie ontvangt filantropenprijs

Angelina Jolie is zaterdagavond onderscheiden voor het humanitair werk dat zij verricht. Bij de Governors Awards, de Oscars voor het gehele oeuvre van filmmakers, werd de actrice onderscheiden met de Jean Hersholt Humanitarian Award. Jolie is onder meer verbonden aan de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

"Deze prijs geeft me het gevoel dat ik op de goede weg ben, maar herinnert me er ook aan dat ik nog een hoop te doen heb", zei Jolie eerder. Bij de Governors Awards werden ook actrice Angela Lansbury, acteur Steve Martin en kostuumontwerper Piero Tosi in het zonnetje gezet vanwege hun opmerkelijke carrières. Tosi was niet aanwezig bij de ceremonie in het Hollywood & Highland Center in Los Angeles, maar sterren als Tom Hanks, Diane Keaton en Mark Wahlberg waren wel van de partij.

Het evenement van zaterdag werd niet uitgezonden op televisie. Mogelijk worden onderdelen ervan wel vertoond tijdens de uitreiking van de Oscars op 2 maart. De Governors Awards werden vroeger tegelijk met de Academy Awards uitgereikt, maar dit jaar werd voor de vijfde keer een aparte ceremonie gehouden. "Dit evenement is een viering van film en het is eigenlijk het begin van het Academy Awards-seizoen", zei Paula Wagner, die de ceremonie produceerde.