[GSOD] Taylor en Lewis naar halve finales

Phil Taylor heeft de halve finales bereikt van de prestigieuze Grand Slam of Darts. The Power rekende zaterdag in de kwartfinales van het toernooi in Wolverhampton af met James Wade: 16-12. Taylor treft in de halve finale Adrian Lewis, die de Belg Kim Huybrechts verschalkte met 16-11. 

Tot 2-2 ging het gelijk op, maar daarna schakelde Taylor over naar een hogere versnelling. Zeven legs later was het 9-2. Het leek een eenvoudige avond te worden voor Taylor, maar hij kende een inzinking. Wade kwam terug tot 9-7 en miste kansen om er 9-8 van te maken. Doordat Wade zijn kansen in de slotfase van de wedstrijd niet benutte kon Taylor zijn negentiende overwinning op rij bij een TV-toernooi boeken.

Lewis liep al snel uit naar de 5-1 in het de partij tegen Huybrechts. De Belg wist op 8-6 het verschil nog terug te brengen tot twee legs, maar daarna zette Lewis een tandje bij en vergrootte de voorsprong weer. Met dubbel zestien wist hij de partij af te maken. Vanmiddag worden de halve finales gespeeld. De finale is vanavond. Robert Thornton zal als eerste aantreden tegen Scott Waites en daarna spelen Taylor en Lewis tegen elkaar.