[JL] Koploper Dordrecht klopt Eindhoven in spektakelstuk

FC Dordrecht heeft zaterdag zijn koppositie in de Jupiler League verstevigd. De ploeg van trainer Harry van den Ham won thuis met 4-3 van FC Eindhoven na met 3-1 achter gestaan te hebben. Yoëll van Nieff was de uitblinker met drie doelpunten. De winnende maakte hij in de 94e minuut vanaf de penaltystip.

Eindhoven had een zege nodig om de achterstand op Dordrecht terug te brengen tot twee punten en leek in die opdracht te slagen. Bij rust stond het door goals van Jason Bourdouxhe en Donny de Groot 0-2. Toen De Groot er na de aansluitingstreffer van Van Nieff 1-3 van maakte, leek de wedstrijd beslist.

In het laatste halfuur toonde Dordrecht aan niet voor niets dit seizoen al zeven van de acht thuiswedstrijden gewonnen te hebben. De van FC Groningen gehuurde Van Nieff bracht met een schitterende vrije trap de spanning terug, waarna invaller Jessy Mayele voor de gelijkmaker zorgde. Door een vermeende handsbal van Maxime Gunst bezorgde Van Nieff zijn ploeg uit een strafschop zelfs de volle buit.

De voorsprong van Dordrecht op naaste belager Sparta bedraagt zeven punten. De Rotterdammers moeten zondag nog op bezoek bij Jong Ajax. FC Eindhoven staat derde met een achterstand van acht punten.