Supporters Celtic klagen Amsterdamse politie aan

Een groep supporters van Celtic die vorige week betrokken was bij relletjes in het centrum van Amsterdam gaat de Nederlandse politie aanklagen vanwege het harde optreden van het korps. Ook de Schotse club denkt na over eventuele juridische stappen. Dat zeggen ze zaterdag in EenVandaag.

Celtic heeft een Nederlandse advocaat ingeschakeld om klachten van gedupeerde fans te onderzoeken en indien nodig naar de rechter te stappen. Het clubbestuur zegt de klachten serieus te nemen en heeft een onderzoek ingesteld naar de confrontatie tussen de fans en de politie.

Voor de wedstrijd tussen Ajax en Celtic vorige week woensdag hadden honderden supporters van de Schotse club zich op de Dam verzameld. De politie voerde meerdere charges uit en verrichtte 39 arrestaties. Verschillende fans en agenten raakten gewond.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Celtic veel klachten van supporters over hun behandeling in Amsterdam. Die beklaagden zich erover dat ze in hoge mate waren geprovoceerd. Er lopen al onderzoeken die moeten uitwijzen of het optreden van de politie proportioneel was.