'Van der Sloot bestudeerd door 'Peruaanse moordenaar'

Een 22-jarige Peruaan die zijn moeder levend in brand stak hield een gedetailleerd dossier bij van de voor moord veroordeelde Joran van der Sloot. Hij hoopte hierdoor arrestatie te vermijden. Dit bleek na politieonderzoek naar de laptop van de moordenaar, melden lokale media vrijdag.

De man, Marco Arenas, had op zijn computer gegevens verzameld in de map 'De moordenaars van Peru' van een tiental moorden die de afgelopen jaren in Lima zijn gepleegd. Hij noteerde onder meer welke 'fouten' de Nederlander maakte waardoor hij gepakt kon worden. Zo schreef hij dat Van der Sloot onvoorzichtig was geweest door geen acht te slaan op de beveiligingscamera's in zijn hotel. De vlucht naar buurland Chili omschreef hij als 'klunzig'.

Van der Sloot zit in de Peruaanse hoofdstad een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores in mei 2010. Hij is tevens hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005. Zowel Arenas als Van der Sloot zitten nu vast in de Piedras Gordas-gevangenis.

Het lichaam van de 54-jarige moeder die op 5 november omkwam werd zaterdag gevonden. Zowel Arenas als zijn 18-jarige vriendin zijn aangehouden. Uit het onderzoek bleek verder dat Arenas banden heeft met een groep huurmoordenaars die 'The Killers' worden genoemd. De politie sluit betrokkenheid van de man bij meer moorden niet uit.