Matterhorn scoort hattrick op homofilmfestival

De Nederlandse tragikomedie Matterhorn is op het internationale homofilmfestival Lesgaicinemad in Madrid in de prijzen gevallen. Regisseur en scenarist Diederik Ebbinge kreeg de prijs voor beste scenario. Hoofdrolspelers Ton Kas en René van 't Hof werden uitgeroepen tot beste acteurs.

Op het filmfestival van de Spaanse stad Valladolid won Ebbinge al de prijs voor de beste debuutfilm. Matterhorn won al drie prijzen tijdens het internationale filmfestival van Moskou. Hoofdrolspeler Ton Kas werd op een filmfestival in Roemenië verkozen tot beste acteur in de competitie.

Ook in eigen land wordt de film gewaardeerd. Matterhorn won de publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam en Ebbinge werd op het Nederlands Film Festival genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste regisseur. Matterhorn is binnenkort ook te zien in de Amerikaanse bioscoop.

Matterhorn gaat over de eenzame Fred, de rol van Kas, die sinds de dood van zijn vrouw alleen leeft in een godvrezend Hollands dorpje. Dan verschijnt de zwakbegaafde zwerver Theo op zijn stoep, gespeeld door René van 't Hof. In een opwelling biedt Fred Theo een logeerplek aan. Hoewel Fred eerst nog hard en neerbuigend naar Theo is, groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe.


Matterhorn scoort hattrick op homofilmfestival (Foto: Novum)