België niet opgewassen tegen sterk Colombia

Colombia heeft België donderdag in een oefenduel op een nederlaag getrakteerd. De Zuid-Amerikanen, dinsdag in de Arena tegenstander van Oranje, wonnen in Brussel met 2-0. Radamel Falcao en Victor Ibarbo waren doeltreffend in de tweede helft. België en Colombia zijn beide groepshoofd op het WK komende zomer in Brazilië.

Het duel ontbrandde na rust. Vijf minuten in de tweede helft ontsnapte Falcao aan de buitenspelval en wist hij, weliswaar met het nodige geluk, keeper Simon Mignolet te omspelen en doeltreffend af te drukken. België was door die tegengoal volledig de kluts kwijt en bood Colombia alle gelegenheid om de score uit te breiden. Uiteindelijk zorgde Ibarbo voor de 0-2. Hij omspeelde oud-Ajacied Toby Alderweireld en schoot hard raak.

Uiteindelijk was zelfs een eretreffer België niet gegund. De Rode Duivels raakten via Marouane Fellaini en Dries Mertens nog tweemaal de paal. Mertens was een van de vier België-spelers met een verleden in de Eredivisie. Naast de al genoemde Alderweireld deden ook Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen mee. Bij Colombia had PSV'er Santiago Arias een basisplaats.