Dwayne Johnson in schipbreukdrama Not Without Hope

Dwayne Johnson heeft getekend voor de hoofdrol in Not Without Hope. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Het schipbreukdrama is gebaseerd op de gelijknamige memoires van voormalig American-footballspeler Nick Schuyler, waarin hij beschrijft hoe hij in 2009 met drie vrienden gaat vissen in de Golf van Mexico en hun boot kapseist.

Schuyler, Marquis Cooper, Corey Smith en Will Bleakley, stuk voor stuk populaire leden en ex-leden van de NFL, dobberden dagenlang op zee in de hoop dat iemand hen komt redden. Schuyler, de rol die Johnson gaat spelen, zou uiteindelijk de enige overlevende zijn.

De zaak kwam veelvuldig in de media vanwege de populariteit van de drie slachtoffers en vanwege de mysterieuze omstandigheden waaronder ze omkwamen. Ook startten de families van de drie vermiste mannen hun eigen onderzoek nadat de politie het onderzoek had gestaakt. Uiteindelijk zou worden vastgesteld dat de boot was gekapseisd omdat het anker niet goed was vastgezet.

"Het raakt me diep dat producent Relativity mijn vrienden Marquis, Corey en Will, hun families en hun teamgenoten deze eer wil bewijzen", zegt Schluyter. "Ik ben erg onder de indruk van hun visie voor de film."

De 41-jarige Johnson is momenteel bezig met de opnames van Fast & Furious 7. Wie er nog meer in Not Without Hope gaan spelen, of wie gaat regisseren, is nog onbekend.


Dwayne Johnson in schipbreukdrama Not Without Hope (Foto: Novum)