Schutter rechtbank Breda nog niet gevonden

Het team dat het schietincident van 4 november in de rechtbank in Breda onderzoekt weet nog altijd niet wie de schutter is. Rechercheurs zoeken nog naar een jongeman en een jonge vrouw die toen op de publieke tribune zaten. De hoop is dat zij zo snel mogelijk contact opnemen, laat de politie donderdag weten.

Bij het technisch onderzoek zijn resten van een kogel aangetroffen, waarmee vast is komen te staan dat de kogel geen doelwit heeft getroffen. Op de plaats van het incident was een huls achtergebleven, maar een kogel werd aanvankelijk niet gevonden. In het trappenhuis werden wel metaaldeeltjes gevonden, waarvan nu is vastgesteld dat het om een versplinterde kogel gaat.

Het onderzoeksteam heeft tot nu toe vijftien getuigen gehoord en camerabeelden uit de omgeving bekeken. Aan de hand hiervan is een beeld geschetst van wat zich die dag binnen en buiten de rechtbank heeft afgespeeld.

De politie sluit nog niet uit dat de rechtszaak die toen gaande was met het voorval te maken heeft. In de zaal werd een drugs- en witwaszaak behandeld. Uit het onderzoek zijn namen naar voren gekomen van mensen die betrokken zouden kunnen zijn geweest bij het incident. Het rechercheteam is nog bezig mogelijke verbanden te onderzoeken.

Het incident gebeurde kort voor het middaguur op de trap van de publieke tribune in de rechtbank aan de Sluissingel. Die tribune is vrij toegankelijk via de buitenzijde van de rechtbank. Die dag waren geen (extra) beveiligingsmaatregelen getroffen.