Van den Brom: "Slaap er soms slecht van"

John van den Brom wil zijn driejarige contract bij Anderlecht uitdienen, maar de kritiek op zijn functioneren is dit seizoen groot. "Ik slaap er soms slecht van", zegt Van den Brom in het Algemeen Dagblad over de commentaren.

"Mijn gezin woont hier in Amersfoort, zit ik 's avonds alleen in mijn huis in Waterloo. En dan zegt de manager, 'ge moogt de gazetten niet lezen trainer'. Maar ja, als je nieuwsgierig bent, kijk je toch."

"Ik zeg eerlijk dat ik dat niet leuk vind, het raakte me nogal. Manager Herman van Holsbeeck stelde zich vierkant achter me op. Mijn adviseur en vriend Guido Albers stond 's avonds ineens voor mijn deur. Zo waren er meer positieve impulsen. Maar toch, je voelt het, die kritiek. Dat moet eruit. Uiteindelijk zag ik Frank de Boer ook reageren toen de kritiek op Ajax aanhield. Dat is toch normaal", vindt Van den Brom.

De laatste weken lijkt Anderlecht weer te stabiliseren met een gelijkspel bij Paris Saint-Germain en de winst op Racing Genk. "Heerlijk", zegt Van den Brom. "Maar ik blijf het raar vinden. Ik heb dat afgelopen weekeinde ook eerlijk gezegd op de persconferentie. Laten we normaal blijven doen zeg. Een topclub als Anderlecht heeft kritiek nodig, dat hoort erbij. Maar opportunistisch negatief gedoe in de media kan me gestolen worden, dat werkt op niemand positief."