Dijsselbloem hangt de vlag nog niet uit

Dat de Nederlandse economie in het derde kwartaal licht is gegroeid, is nog geen reden om de vlag uit te hangen. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) donderdag bij aankomst in Brussel.

De Nederlandse economie groeide in het derde kwartaal met 0,1 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dijsselbloem spreekt in zijn reactie van 'het verwachte kleine plusje'. "Maar we zijn er nog niet. Het is nog te zwak."

Volgens Dijsselbloem zal Nederland moeten blijven doorwerken aan een sterker herstel van de groei. Nederland is daar al goed mee op weg, vindt de minister. "We nemen alle maatregelen om te werken aan onze structurele problemen. Dat moet zorgen dat het herstel ook doorzet."

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde donderdagochtend ook dat het aantal banen in het derde kwartaal met 160.000 is afgenomen. Volgens Dijsselbloem is dat logisch. "Het economisch herstel gaat altijd vooruit op het herstel van de werkgelegenheid. Daar zullen we doorheen moeten."

Dijsselbloem is in de Belgische hoofdstad vanwege een bijeenkomst van de Eurogroep later op de dag. Dijsselbloem is voorzitter van dat invloedrijke gezelschap.