Fulham droomde al lang van Meulensteen

Fulham was al langere tijd geïnteresseerd om René Meulensteen naar de club te halen. Deze week lukte dat eindelijk. Meulensteen neemt naast Martin Jol plaats op de bank. "Er moest geknokt worden om René bij Fulham binnen te krijgen", licht directeur Alistair Mackintosh volgens De Telegraaf toe.

"Er waren veel clubs die hem wilden vastleggen. Iedereen onderkent zijn kwaliteiten als coach sinds hij bij Manchester United heeft gewerkt. Maar met de hulp van onze voorzitter Shahid Kahn hebben we nu toch een van de beste coaches in de wereld bij Fulham."

Meulensteen lijkt op termijn zelfstandig coach te worden in de Premier League. Hij stelt nu echter dat hij in goede harmonie de rol van coach met Jol bij Fulham op zich zal nemen.

Twee weken geleden leek hij nog voor een dienstverband bij de voetbalbond van Qatar te kiezen. Maar zijn familie wilde niet mee naar het land in het Midden-Oosten, waardoor Meulensteen besloot om in Engeland te blijven. Aanbiedingen van Nederlandse clubs en FC Nürnberg sloeg hij ook af.