'Kind thuishouden als Sinterklaas komt'

Stichting Nederland Wordt Beter (wie?) adviseert ouders om kinderen tijdens de sinterklaasviering op school thuis te houden. De organisatie, die van dezelfde mensen is die ook achter de Zwarte Piet is Racisme actie zitten, tegen het zogenaamde 'racistische karakter' van het kinderfeest. Dit jaar vinden een aantal mensen opeens dat het sinterklaasfeest racistisch is. Ook ondervinden zij hier plotseling enorme discriminatoire hinder van.

De stichting krijgt - naar eigen zeggen - veel verontruste ouders aan de lijn die willen weten hoe ze hun kinderen kunnen 'vrijwaren van het racistische kinderfeest'. In plaats van duidelijk maken dat het feest niet racistisch is en te zeggen dat men zich eens niet zo moet aanstellen, ruikt de organisatie waar nog nooit iemand van gehoord heeft gratis reclame. Ze heeft een protestbrief gemaakt, die ouders naar de school kunnen sturen. In de brief wordt de school gevraagd het feest zo aan te passen dat Zwarte Piet geen 'racistische karikatuur' meer is. 'Mocht het niet mogelijk zijn (...) zal ik me helaas genoodzaakt zien mijn kind thuis te houden'.

Initiatiefnemer Jerry Afriyie, een van de idioten die eerder al de intocht verstoorden en hiervoor werd opgepakt, zegt met de actie een alternatief te willen bieden: 'Wij adviseren ouders om thuis zelf met hun kinderen iets leuks te gaan doen.'

De stichting wil kinderen het feest niet ontzeggen: 'Mijn eigen kinderen genieten op 5 december nog meer dan op school. We gaan lekker ergens naar toe. Lekker chillen. Ze krijgen cadeautjes. Sinterklaas is meer dan alleen Zwarte Piet die er per se bij moet zijn.' brabbelt dit gekkie.

Volgens Jan-Willem Swane van de Inspectie van het Onderwijs kunnen de ouders problemen krijgen met de actie: 'Als de viering onderdeel is van het onderwijsprogramma, dan kunnen ouders zich daar niet zomaar aan onttrekken. Een school kan een leerling voor zwaarwegende omstandigheden verlof geven, maar dat lijkt me hier niet voor de hand liggen.'

Het ongeoorloofd thuishouden van een kind betekent 75 euro boete per kind per dag. De stichting in kwestie is een initiatief van de malloten die ook de 'zwarte piet is racisme' onzin bedacht hebben. Want als directeur van twee stichtingen kun je tenslotte ook twee salarissen ontvangen.


En als je je zin niet krijgt, dan is geweld een prima oplossing