Gezamenlijke uitzending sluit actiedag tyfoon af

De inzamelingsactie op radio en tv van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) ten bate van de slachtoffers van de tyfoon Haiyan wordt maandag afgesloten met een gezamenlijke tv-uitzending. Dat is woensdagavond bekendgemaakt. De avond wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland.

Het tv-programma is van 22.30 tot 0.00 te zien op Nederland 1, RTL 4 en SBS6. Normaal gesproken beconcurreren de zenders elkaar met de presentatoren stevig rond dat tijdstip.

Tijdens de gezamenlijke uitzending van de publieke en de commerciële zenders wordt ook de stand van de inzameling van de Giro 555-actie van de SHO bekendgemaakt. Op het speciale gironummer kwam tot nu toe 3,5 miljoen euro binnen.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum dient maandag als actiecentrum. Er zit een belteam, dat van 06.00 uur tot middernacht te bereiken is.

Miljoenen  Filipino's werden vrijdag slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. Complete dorpen werden van de kaart geveegd. Het officiële dodental bedroeg woensdag 2344. Mensen in het rampgebied hebben volgens de SHO dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen.