[Roddelcorner] Bolt eet heel veel kipnuggets en een duur geschiedenisboekje

Elke week gaan we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samenbrengen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Opmerkelijke politieke ideeën in Friesland
Vandaag waren er in een aantal gemeentes in Friesland gemeenteraadsverkiezingen dus stelden diverse partijen hun programma vast. De PvdA in Heerenveen heeft in ieder geval het beste voor met SC Heerenveen. Naast diverse sociale mogelijkheden vinden ze het ook belangrijk dat de club het goed doet. En vooral beter dan rivaal Cambuur Leeuwarden. In het verkiezingsprogramma staat het volgende te lezen: "Sc Heerenveen moet blijvend in het linkerrijtje, maar in ieder geval hoger dan Cambuur eindigen."

In de provinciale politiek kwam de PVV deze week met een opmerkelijk plan. In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. En de PVV leek het een mooi idee om in het kader daarvan op 1 februari 2018 de Elfstedentocht over een 200 kilometer lange route van kunstijs te verrijden. De partij heeft het provinciebestuur gevraagd een onderzoek te verrichten naar de haalbaarheid van dit plan.

Een prijzig F1-geschiedenisboek
Het koste zes jaar om het boek te maken maar dan heb je ook wat. Uitgever Karl Fowler van Opus Media is er trots op. "Dit boek laat je de Formule 1 beleven als nooit tevoren." Dat kan wel kloppen want het boekwerk telt maar liefst 852 bladzijdes en weegt 37 kilo. Maar dat komt ook door de kaft van koolstofvezel.

The Official Formula One Opus BERNIE Edition zoals het boek heet omvat de complete Formule 1-geschiedenis. Naast de gehele geschiedenis van de belangrijkste raceklasse bevat het boek ook een handtekening van de naamgever Bernie Ecclestone. Interessanter zijn waarschijnlijk de vier passen voor elke Grand Prix in 2014, inclusief toegang tot de paddocks en een kopje thee drinken met Ecclestone. Ook is het boek voorzien van de 22 handtekeningen van de wereldkampioenen.

Het boekwerk, waarvan slechts één exemplaar gemaakt is, wordt per opbod verkocht. De minimale prijs is één miljoen dollar. Maar dat is voor zo'n uniek boek met prachtige extra's een koopje. Dus welke FOK!sportlezer heeft er nog een plekje vrij in de boekenkast?

Dit alles is natuurlijk wel een mooie aanleiding om het filmpje van vorige week waarin Bernie Ecclestone niet precies weet hoe een deur werkt weer van stal te halen.

Bernie Ecclestone weet niet precies hoe een draaideur werkt (bron: YouTube)

Ronaldinho promoot seks voor de wedstrijd
Jaren discussiëren wetenschappers al over de invloed van seks voor de wedstrijd. Voor Ronaldinho is het allang duidelijk. In een interview met Playboy gaf hij aan er totaal geen probleem mee te hebben. "Zolang je niet overdrijft en uitgeput aan de aftrap komt", aldus de Braziliaan.

"Ik heb er nooit problemen mee gehad", vervolgt de aanvaller. "Integendeel, soms het deed me goed en verscheen ik juist beter gezind aan de aftrap." Dus sporters in een vormcrisis weten wat ze voortaan te doen staan.

Kipnuggets het geheim van het succes van Bolt
Vorige week hadden we al een stukje uit de biografie van Usain Bolt over zijn wilde nachten met diverse vrouwen. Deze week lezen we meer over het geheim achter het succes op de Spelen van Beijing in 2008. Waar veel sporters leven op een gebalanceerd sportdieet lapt Bolt zoiets aan zijn laars.

In Beijing ontdekte de snelle Jamaicaan de kipnugget. "Ik had mijn eerste kipnugget als lunch, daarna bestelde ik meteen een doos voor het avondeten. De dag erna at ik veertig nuggets als ontbijt. Ik nam er zelfs friet en een appeltaartje bij. Uiteindelijk at ik er honderd per dag."

Dit menu bleek een goede basis voor drie gouden medailles en drie wereldrecords. Overigens begon Bolt aan de kipnuggets omdat hij het Chinese eten 'apart' vond.

Wes en Yo laten alles filmen
"Het was alweer veel te lang rustig rond ons", moeten Wesley en Yolanthe Sneijder gedacht hebben. Want volgens Evert Santegoeds verschijnt er binnenkort een realityshow rond het koppel op SBS. De camera's van het TV-station zullen het koppel overal volgen. De manager van Yolanthe laat ons weten dat de deal nog niet officieel rond is maar dat lijkt een kwestie van tijd. Binnenkort kunnen we dus zien wat het glamourkoppel in hun vrije tijd uitspookt, wij kunnen niet wachten.......

Er gaat ook weleens wat mis bij de Globetrotters
Soms gaat er weleens wat mis bij de balkunstenaars van de Harlem Globetrotters. Natuurlijk was het spel weer foutloos en artistiek. Het ging bij een demonstratiewedstrijd in Honduras echter mis met de basket. Na een dunk van William 'Bull' Bullard kwam de hele basket naar beneden en op de basketbalartiest terecht.

De dunk van William Bullard (Bron: YouTube)

Varkens en voetbal
Blijkbaar was het varken populair afgelopen weekend. Er doken zomaar twee varkens op rond voetbalwedstrijden. In Duitsland stond de beladen Saksische derby tussen Hannover 96 en Braunschweig op het programma. Het was alweer 37 jaar geleden dat die wedstrijd gespeeld werd en dat konden de fans niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

De fans van Braunschweig versierden een varken met een Hannoversjaal en het nummer 96 op de rug en lieten het beest los in de binnenstad van Hannover. Daar werd het dier door de politie gevangen na een bijna-ongeluk.

Op een wat lager niveau stond er ook een varken in het middelpunt van de belangstelling. De wedstrijd tussen C'tjes van VV Kloosterburen en VV Gorecht had last van een hooligan-varken. Het beest was ontsnapt uit een naastgelegen weiland en betrad meerdere malen het veld tijdens de wedstrijd. Tot tweemaal toe legde de scheidsrechter de wedstrijd stil. Toen het beest vlak voor tijd voor een derde keer het veld in kwam besloot de scheidsrechter de wedstrijd maar definitief af te fluiten.